Aday Memurlar İçin Temel Eğitim Programı Başladı
Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı tarafından Üniversitemizin çeşitli birimlerinde görev yapan 36 aday memura yönelik düzenlenen Temel Eğitim Programı bugün yapılan ilk ders ile başladı.

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda başlayan program 4 Aralık tarihine kadar devam edecektir. 

Üniversitemize hizmet için görevlendirilen aday memurların bu hizmeti ne kadar iyi yaparsa ülkenin gelişimine o kadar katkı sağlayacağı düşüncesi ile başlayan program Karabük Üniversitesi’nin yapısı ve işleyişi hakkında bilgilerin verilmesi ile başladı ve ardından Öğr. Gör Hüsnü Özcan’ın “TC. Anayasası” dersi ile temel eğitime geçildi.

Aday memurlara 50 saatte verilecek olan, Devlet memurlarının ortak vasıfları ile ilgili hususları kapsayan temel eğitimde: “TC. Anayasası, Genel olarak Devlet Teşkilatı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İnsan Hakları, Halkla İlişkiler, 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu, Türkçe ve Dilbilgisi Kuralları, Yazışma ve Dosyalama Usulleri, Gizlilik ve Gizliğin Önemi, Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri, Haberleşme ve Milli Güvenlik Bilgisi konularında alanında uzman Öğretim Üyesi ve görevlilerinin sunumu ile aday memurlar kapsamlı bir eğitime tabi tutulacaklardır.

On beş gün sürecek olan eğitimin ardından aday memurlar 04 Aralık Cuma günü aldığı eğitimlerden Temel Eğitim Sınavına tabi tutulacaktır. Aday memurların devam zorunluluğu olan bu eğitim programını dikkatle takip etmeleri ve devamlı gelmeleri gerekmektedir. Temel Eğitim Programının ardından aday memurlara Hazırlayıcı Eğitim Programı da uygulanacaktır.

Eğitimin amacına yönelik kısa bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat: “Kamu hizmetleri eksiksiz ve düzenli bir şekilde nitelikli insan kaynağı ile sürdürülmelidir. Eğitim ile, yerine getireceği görevin gerektirdiği bilgi ve becerilerini kazandırarak, hizmetlerin zaman ve kaynak israfı olmaksızın en verimli şekilde yerine getirilmesini sağlayacak, güler yüzlü, yol gösterici, disiplinli ve bilgili memurlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Aday memurlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Eğitim Planı İçin Tıklayınız..!

Aday Memur Katılımcı Listesi İçin Tıklayınız...!