Uzaktan Eğitim Kapısı
 Uzaktan Eğitim Kapısı platformu; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından kamuda bürokrasinin azaltılması, insan kaynağının verimli kullanımı, kamu personelinin eğitim ve geliştirme faaliyetlerinin kalitesinin arttırılması, kamu kaynaklarının etkin kullanılması amacı ve “Eğitim Her Yerde” sloganıyla “Dijital Türkiye” çalışmaları kapsamında geliştirilmiştir. Yerli ve milli bir yazılım ile hizmete sunulan ve tüm kamu personeli tarafından kullanılabilen platform üzerinden; kamu personelinin eğitim süreçleri takip edilmekte ve ölçülebilmektedir.

Platform ile; kamu personelinin kendi görev tanımına, gerekli bilgi, beceri, yetkinliklere yönelik eğitim almasının yanı sıra yönetim becerisi kazanmasını amaçlayan eğitimlere katılması, bireysel ve kurumsal verimliliğin arttırılması amaçlanmaktadır.

Tüm dünyada Covid-19 önlemleri kapsamında dijital ortamda çalışmalara ve eğitimlere devam edilirken, Türkiye'de de yaşanan sürece destek olunması, kamu personelinin eğitimlerinin devam ettirilmesi, hizmetlerin kalitesinin ve verimliliğin arttırılması amacıyla Uzaktan Eğitim Kapısı 22 Nisan 2020 itibari ile yayına alınmıştır. Uzaktan Eğitim Kapısı ile başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, 17 Bakanlık, 10 Başkanlık ve bu kurumlara bağlı, ilgili, ilişkili, koordineli tüm kurum ve kuruluşlar ile 3.9 milyon kamu çalışanına yönelik oryantasyon, hizmet içi ve zorunlu eğitimleri video, sunum veya canlı sınıf /webinar yolu ile gerçekleştirilmesine ve eğitim sonrası ölçme ve değerleme yapılabilmesine ilişkin çalışmalar sürdürülmüştür. Uzaktan Eğitim Kapısı’nın içerdiği raporlama sistemi sayesinde, düzenlenen eğitim sayısı, eğitime erişim süreleri, eğitim sonrası yapılan sınavlardaki performans ve benzeri konularda sayısal veriler üretilebilmesi de sağlanmıştır.

Sisteme giriş TC Kimlik numarası ile yapılmaktadır, sorun yaşıyorsanız 7905-7906 numaralı telefonlardan yardım alabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Kapısı Kullanım Klavuzu
https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr/Content/kilavuzlar/uek_kullanim_kilavuzu.pdf

Canlı Sınıf Uygulaması Kullanım Klavuzu
https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr/Content/kilavuzlar/canli_sinif_kullanim_kilavuzu.pdf